duminică, 24 aprilie 2011

rochii, rochii !

Mi se pare potrivit ca în această zi de Paști să vă scriu care este părerea mea în legătură cu felul în care ne îmbrăcăm noi, fetele. Zilele trecute am avut ocazia să stau de vorbă cu o doamnă mai în vârstă, care era tare mirată și nemulțumită că fetele de azi ne îmbrăcăm aproape exclusiv în pantaloni. Doamna aceea mi-a vorbit mult și frumos despre rochii.






Îmi spunea cum, atunci când era dânsa de vârsta noastră, nici nu și-ar fi închipuit că ar putea merge la școală îmbrăcată în pantaloni, îmi spunea că pantalonii îi lua doar la ieșirile la iarbă verde, niciodată prin oraș.







În timp ce îmi vorbea, am stat și m-am gândit, și mi-am dat seama că avea multă dreptate. Noi, sau cele mai multe dintre noi, vrem să fim feminine, cât mai feminine
pentru că vrem să fim noi, vrem ca cei din jur, mai ales cei care ne iubesc și pe care îi iubim, să găsească plăcere și în felul în care ne îmbrăcăm..Mi-am dat seama că cel mai evident, gusturile pe care le avem  sunt oglindite de felul în care ne îmbrăcăm. Așa că putem spune: ”văd cum ești îmbrăcat, și îmi dau seama cine ești.”











Întâmplător doamna aceea avea la dânsa niște poze de pe vremea când era în liceu. Mi le-a arătat. Mi-a spus că la școală erau obligate să poarte un fel de uniforme, adică toate trebuiau să se îmbrace la fel, și mi-a mai spus ce mult și-ar fi dorit atunci să aibă libertatea pe care o avem noi astăzi, și ce frumos s-ar fi știut îmbrăca atunci, și că nici nu s-ar fi gândit să poarte pantaloni.









În timp ce îmi vorbea cu atâta pasiune, eu mă uitam la mine: eram îmbrăcată, bineînțeles, în pantaloni. La un moment dat, privind-o într-o poză în care purta o rochie superbă, am închis ochii și mi-am închipuit cum mi-ar sta mie îmbrăcată în rochia aceea, și mi-am dat seama că aș fi mult mai frumoasă decât eram în pantaloni.  Și ca și cum ar fi știut, doamna m-a întrebat. ”Adriana, de ce nu vrei să fii mai frumoasă?” Atunci mi-am dat seama că într-adevăr, așa este, doar prin simplu fapt de a mă îmbrăca mai mult în rochii, aș putea fi mai frumoasă.

Mi-a părut bine că am stat atunci de vorbă cu doamna aceea. Ea m-a convins de au adevăr așa de simplu: frumusețea ne-o putem susține și îmbogăți și noi. Din păcate, acordăm așa de puțină atenție acestui lucru, deși tuturor ne-ar place să fim mereu și mereu frumoase Eu însă m-am hotărât, de atunci, să îmi dovedesc feminitatea mai ales din felul în care mă îmbrac. Va trebui deci să port mai ales rochii. Și așa am să fac.







10 comentarii:

  1. Foarte bine zis....pacat ca nu practic...desi de eternii blugi is satula ...tot is mai lejeri....dar la vara sigur o sa-mi mai cumpar niste fuste:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da! Dia ...şi eu îs sătulă de eternii blugi, şi nici nu ştiu dacă îs ei mai lejeri, sau noi mai comode....oricum, în rochii suntem mai frumoase, întreabă şi băieţii, pe cei serioşi vreau să zic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai Adriana abia acum am vazut ca esti si tu din Turda:)). Acuma am inteles ce era cu "peste drumul ala". Totdeauna am zis ca ma prind mai greu da ma prind pana la urma:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Da! sunt din Turda, cu atât mai mult mă bucur de dialogul nostru, Dia.

    RăspundețiȘtergere
  5. De aceea erau inainte femeile femei! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ela, și ce ne împiedică azi pe noi să fim la fel de femei, (fete)? Cred că noi singure ne ”împiedicăm”. Eu, de ex. de o săptămână nu am mai purtat pantaloni, m-am îmbrăcat numai în fuste sau rochii, și m-am simțit, mă simt minunat. Vă recomnad tuturor să mă imitați.

    RăspundețiȘtergere
  7. Fetelor, liber la rochii. vreau sa incarc o poza si nu pot.. offf

    RăspundețiȘtergere
  8. http://blog.rochiiseara.ro/wp-content/uploads/2011/03/rochie-deosebita-9226.jpg

    http://i53.tinypic.com/k0st1i.jpg
    Cred ca acum merge.

    RăspundețiȘtergere

spuneți și voi