miercuri, 6 aprilie 2011

talisman


Scriu aici explicația dată cuvântului ”talisman” în DEX : ”mic obiect căruia oamenii superstițioși îi atribuie puterea magică de a le aduce noroc”. Toți ne dorim noroc. Și mai ales ca distracție, cei mai mulți avem talismane, și ni-s dragi, ca și cum fără ele nu am avea noroc.  Mulți cred că potcoava aduce noroc, de aceea poartă talismane sub diferite forme de potcoave.
 Alții cred în puterea magică a diferitelor sfere de sticlă, și se înconjoară cu astfel de sfere, despre care cred că le poartă noroc, și în care spun că ghicesc viitorul. Eu nu cred în astfel de bazaconii, dar de distrat mă distrează.

Sunt alții care poartă drept talismane fotografiile persoanelor iubite. Aici nu vă ascund că mi-ar place ca iubitul meu să poarte o fotografie de-a mea, cam ca aceea de aici, și despre care el să creadă că îi poartă noroc. Pentru că apoi nu mi-ar mai așa de greu să-i dovedesc că de fapt noroc îi port eu. Eu, din poza aceasta:


 Sunt alții, și nu puțini, care cred în puterea miraculoasă a cristalelor. Sunt frumoase cristalele, dar chiar miraculoase nu cred că sunt, că dacă ar fi așa, ne-am lua fiecare câte un cristal, și lumea ar deveni un miracol. Ce simplu ar fi.
 Să va spun drept, și eu am un talisman, un pandativ sub forma literei D, eu știu de ce, vouă nu vă spun. Vouă vă pot spune că îmi place acest talisman pentru că litera D urmată de prima literă a prenumelui meu A formează cuvântul DA  și mie îmi place să spun de multe ori DA, pt că spun DA numai lucrurilor frumoase care mi se întâmplă, deci



      cu cât aș spune de mai multe ori DA cu atât viața mea ar deveni mai frumoasă.
Deci eu cred că ceea ce facem noi e important, și ceea ce suntem noi, nu talismanele pe care le purtăm. Eu cred că noi, și numai noi, putem să ne transformăm viața într-un fel de miracol, și că, și dacă am avea un milion de talismane și numai am sta să așteptăm ca ele să înfăptuiască nu știu ce miracole, am greși mult. Talismanele ne pot distra, așa cum mă distrează D-ul meu, dar nu ne pot schimba viața. Este părerea mea.
                                                                                   .......adică    Adriana.


4 comentarii:

  1. Pai asa e. Nu au cum sa schimbe viata nimanui. Fetele poarta talismanele mai mult de frumusete, cred eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristi, nici nu știi ce mult mă bucură coment. tău...că eu citesc așa....că sunt frumoasă....

    RăspundețiȘtergere
  3. fetele mai poarta talismanele pt ca le trezesc amintiri si le reamintesc in fiecare clipa de locuri si oameni dragi:)

    RăspundețiȘtergere
  4. La fel și tu? fatăcareaduciploaia..... sper că da! ca și mine D-ul meu. Fii fericită!!!

    RăspundețiȘtergere

spuneți și voi